parkbänk med höstlövVanligtvis är januari månaden då man brukar prata om nystarter. Men jag menar att september är den månad som man ska vara inställd på att förnya sig mest. Varför? Jo för att i September händer så mycket fantastiskt att det skulle vara dumt att förlägga din förnyelse en annan tid. September färgas av dessa faktorer och flera möjligheter:

  • Kvartal 4 börjar i oktober och efter den händelselösa sommaren kan man i affärssammanhang se att alla siffror går upp igen. Försäljning och trafiken på nätet brukar verkligen göra en rejäl avstickare här för de allra flesta.
  • Skolor börjar, många har redan kursstart i slutet på augusti men ärligt är det ingen skola som faktiskt på riktigt kör igång.
  • Sommaren har blekt håret och nu är det dags att börja fundera på en tid hos frisören.  En mörkare färg brukar alltid vara populärt den här tiden på året och det om något är en nystart.
  • Motion är viktig året runt men gör inte samma misstag som majoriteten av befolkningen och ge dig själv ett nyårslöfte om gym och träning när det är som trängst. Börja ditt nya liv i September, då det är kyligare i luften och tomt på gymmen.

En månad i färgskifte

September har fantastiska färgtoner som vi inte ser någon annan tid på året. Gräsmattan är fortfarande grön samtidigt som löven börjar ge en ny skiftande ton. Det är verkligen ett mellanland av färger och då är det perfekt att också förnya din garderob. Den orangea färgen på träden är fantastisk och möjligheterna är oändliga. Passa på att köpa en snygg höstjacka i någon häftig färg som passar på hösten exempelvis.

Nu börjar klimatet hårdna och det blir inte bara kallare utan höstvindarna börjar göra sig påminda också. Då är det en god idé att satsa på ett rejäla höstkängor och en riktigt snygg höstjacka som tål lite vind också.